U heeft er vast wel eens van gehoord: 2todrive. Eind 2011 is er door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in samenwerking met verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert het 2todrive experiment gelanceerd.

2todrive stelt jongeren in staat om al voor hun achttiende jaar het rijbewijs te halen en tot hun achttiende jaar onder begeleiding ,van een door hun opgegeven coach, auto te rijden om zo meer ervaring op te doen achter het stuur. Het experiment is eigenlijk over komen waaien uit Duitsland waar het rijden onder begeleiding van een coach er al voor heeft gezorgd dat jongeren tussen de 17 en 36% minder ongevallen en 15 tot 26% minder overtredingen veroorzaken. Hierom heeft de Nederlandse overheid in 2011 besloten het experiment op te starten in Nederland.

Nu zijn we dik drie jaar verder en kunnen we u mededelen dat op Maandag 9 maart 2015 de honderdduizendste zeventienjarige leerling, Emely Hoeke, geslaagd is voor het rijexamen bij het CBR. Dit betekent dat er al door honderdduizend jongeren onder de 18 jaar gebruik is gemaakt van het 2todrive experiment. Deze ontwikkeling is zeer positief waardoor het ministerie van Infrastructuur en Milieu de verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert heeft gevraagd om 2todrive nog meer te promoten onder jongeren. De voornaamste reden hiervoor is om zo het aantal jonge verkeersslachtoffers zoveel mogelijk terug te dringen.

In Rotterdam kunt u terecht voor een 2todrive rijopleiding bij Veilig rijschool RotterdamIn Dordrecht kunt u ook terecht voor een 2todrive rijopleiding bij Veilig rijschool Dordrecht als uw 2todrive opleider. Onze ervaren instructeurs doen er alles aan om jou veilig klaar te stomen voor het rijexamen. Ons doel is om jou vlot en veilig te laten slagen voor het rijbewijs zodat jij hierna onder begeleiding van je coach ervaring kan gaan opdoen in het verkeer. Kijk op de pagina 2todrive voor meer info over onze 2todrive rijopleiding.

2todrive

  • Veilig Verkeersschool Nederland